بیماری کپک سبز گلابی

 

بیماری کپک سبز گلابی

 

عامل بیماری:Penicillium expansum

 

علایم بیماری :

 

علایم بیماری به صورت لکه های قهوه ای با پوسیدگی  نرم  روی

میوه ظاهر می شود. لکه ها در دمای 20 تا 25 درجه سانتی گراد

سریعا توسعه پیدا می کنند.و قسمت اعظم  میوه را فرا  می گیرند .

حاشیه  لکه ها  روشن می باشد و در صورت وجود  رطوبت  بالا

 اسپورهای آبی وگاهی سبز روی آنها تولید می شوند. میوه ها در

طول مدت انبارداری به این بیماری  بسیار حساس  هستند .  شدت

خسارت در میوهای ضربه خورده و یا در میوه های خسارت دیده

در اثر تگرگ بیشتر است.

 

 

مبارزه:

 

برداشت میوه،انبار کردن و حمل ونقل آنها باید به گونه ای

انجام شودتا میزان صدمه به حداقل برسد .در صورت شدت

 آلودگی سمپاشی باغ قبل ازعمل برداشت از شدت خسارت

 می کاهد.نگهداری میوه ها درمحیط سرد و سرد خانه در

کاهش آلودگی بسیار موثر است .غوطه ورنمودن میوه ها

 پس از برداشت در محلول قارچکش مثل تکتو60 یا بنومیل

 2 در هزار وهمجنین شستشوی فوری آنها بعد از عمل

 برداشت در آب داغ و بر قراری تهویه مناسب در انبار

شدت آلودگی را کم می کند.

 

نوشته شده در دوشنبه ششم شهریور 1385ساعت 12:21 توسط مسعود خزایی |

بیماری سفیدک سیب وگلابی

 

بیماری سفیدک سیب وگلابی

 

عامل بیماری: Podosphaera leucotricha

 

علایم بیماری:

 

بیماری معمولا  در  بهار  روی پا جوش و شاخه های یکساله به

صورت لکه های خاکستری یا سفید در سطح تحتانی برگها  ظاهر

 می شود وسپس برگها ناصاف و پیچیده می گردند. برگهای آلوده

ترد وشکننده شده،زودتر از موعد خزان می کنند.

 

 

 

مبارزه:

 

سمپاشی پاجوش و سر شاخه های مبتلا به بیماری با استفاده از

سموم بنومیل یا کارتان به نسبت 1 در هزار وهمچنین هرس آنها

در کنترل بیماری موثراست.

 

نوشته شده در دوشنبه ششم شهریور 1385ساعت 12:13 توسط مسعود خزایی |

بیماری لکه سیاه سیب و گلابی

بیماری لکه سیاه سیب و گلابی

 

عامل بیماری:inaequalis   Venturia

 

علایم بیماری:

 

علایم بیماری ابتدا به  صورت  لکه های  زیتونی  در زیر  کاسبرگ

یا برگهای جوان ظاهر می شوند وسپس به  رنگ  خاکستری و  سیاه

در می آیند.لکه ها دربرگهای تازه  روییده عموما در روی برگ ظاهر

می گردند.در برگهای  مسن  لکه ها ابتدا  در پشت  پهنک برگ ظاهر

می شوند.لکه ها ممکن است  به طور انفرادی  بمانند و گاهی  به  هم

پیوسته بزرگ  شوند. همچنین لکه ها ممکن است  در روی میوه  نیز

به وجود آیند که ابتدا به رنگ زیتونی هستند و سپس  سیاه  می شوند.

کوتیکول میوه در قسمتهای آلوده  چوب پنبه ای و سخت  شده  شکاف

می خورند.

 

 

 

 

 

مبارزه:

 

استفاده ازواریته های  مقاوم و یا سمپاشی درختان.

سمپاشی درختان بهتر است در اوایل  بهار موقع باز  شدن

 شکوفه ها که  در ابتدای حمله ی بیماری و موقع  خروج

 آسکوسپورهاست صورت می گیرد.برای سمپاشی در این

 مرحله می توان از سموم دودین یا سیپرکس به نسبت یک

 ونیم در هزاراستفاده نمود . یا می توان با  استفاده از سم

کاپتوفول در مرحله ی  سبزشدن  نوک  جوانه ها  با  این

بیماری  مبارزه  کرد. علاوه بر  سموم  فوق  قارچکشهای

 دیگری به نامهای بنومیل- توپسین- کاپتان- فربام- تیرام و

غیره وجود دارند که می توان از آنها نیز در مبارزه با این

بیماری استفاده نمود.

 

 

 

نوشته شده در دوشنبه ششم شهریور 1385ساعت 9:28 توسط مسعود خزایی |

بیماری زنگ سیب وبه

 

بیماری زنگ سیب وبه

 

عامل بیماری: Gymnsporangium tuniperi virginianae

 

علایم بیماری:

 

در فصل بهار روی سطح  فوقانی  برگ  لکه های نارنجی  پوشیده

از جوشهای سیاه رنگ  پدیدار می شود.غالبا در  اواسط  خرداد تا

اواخر مرداد  در سطح  تحتانی  برگ و درست در  زیر  لکه ها  بر

آمدگیهای زگیل مانند تشکیل می شود.از محل  این زگیل ها هزاران

اسپور به صورت  غبار قهوه ای آزاد می گردند. برگ آلوده در اثر

 آلودگی تغییر شکل می دهدو متورم می شود.

 

 

 

 

مبارزه:

 

 به لحاظ این که بیماری  دارای اهمیت  اقتصادی  نمی باشد  مبارزه با  آن

 الزامی به نظر نمی رسد.

چنانجه کنترل ضرورت پیدا کند می توان اقدام به حذف درختان  سروکوهی

مجاور باغها نمود.برای پیشگیری از شیوع  بیماری می توان  در  ماههای

فروردین وخرداد با استفاده از سموم زینب م یا پلانت واکس با غلظت 2 در

هزار درختان را سمپاشی کرد.

 

نوشته شده در دوشنبه ششم شهریور 1385ساعت 9:20 توسط مسعود خزایی |

بیماری پوسیدگی آرمیلاریای ریشه

 

 

بیماری  پوسیدگی آرمیلاریای ریشه

 

عامل بیماری: Armillaria melle

 

علایم بیماری:

 

خسارت  این  بیماری  در  باغ های  میوه  که  در  زمین های  جنگلی

احداث شده باشند بسیار قابل توجه است . علایم بیماری در  قسمتهای

 هوایی درختان بصورت کاهش رشد کوچکی وزردی برگها  خشکیدگی

 سر شاخه های جوان و مرگ تدریجی یا ناگهانی درختان دیده می شود.

آسیب دیدگی در سطح باغ ممکن است ابتدا  پراکنده  باشد ولی به  علت

 انتشارقارچ از نقطه شروع آلودگی بیماری سریعا به نقاط مجاورانتشار

 می یابد.

بارزترین  مشخصه  بیماری به صورت نواحی  پوسیده در  پوست   طوقه

 وریشه درختان ظاهر می شود.سپس میسلیم سفید باد بزنی شکل با حاشیه

رگه دار بین پوست و چوب ایجاد می گردد  علاوه بر  آن  ریزومورف های

 بند کفشی قهوه ای تا سیاه رنگ از ریسه های به قطر 1 تا 3 میلیمتر از

مشخصه های دیگر عامل بیماری می باشد.  سطح خارجی شبه ریشه به

رنگ سیاه و در مرکز به رنگ سفید یا شفاف می باشد.

در قاعده  درختان  یا  در  نواحی  طوقه  درختان  مرده  یا در  حال  مرگ

بازیدیوکارپ چتری عامل بیماری به تعداد  اندک  یا  زیاد به  رنگ  عسلی

و خالدار به ارتفاع 7 سانتیمتر یا بیشتر و به قطر 5 تا 15 سانتیمتر رشد

می کنند.اینها اندام بارده قارچ هستند که معمولا در پاییز  ظاهر  می شوند

و در سطح تیغه های شعاعی خود  تعداد  فراوانی  بازیدیوم   بازیدیوسپور

تولید می کنند.کلاهک چتری حدود یکماه سرپا بوده  بعد پلاسیده می شوند.

تعداد کلاهک ها ظاهر شده در هر کپه به 40 عدد می رسد.

 

 

 

مبارزه:

 

قارچ عسلی پلی فاژاست ومبارزه شیمیایی علیه آن چندان موثر نیست .

اقدامات  به  زراعی  جلوگیری از حمله  حشرات و صدامات  مکانیکی

به ریشه و طوقه ممانعت از وارد شدن تنش های مختلف مثل نامتعادل

بودن رطوبت خاک وغیره و همچنین فراهم  نمودن امکان  رشد  خوب

برای ریشه و درخت و حذف علف های هرز در کنترل بیماری و کاهش

خسارت موثر است .

Trichoderma virideقارچ انگل طبیعی قارچ عسلی می باشد. 

نوشته شده در دوشنبه ششم شهریور 1385ساعت 9:15 توسط مسعود خزایی |

دوست عزیز در صورتی که تمایل دارید از مطالب وبلاگ استفاده کنید مطلب مورد نظر به آدرس الکترنیکی شما فرستاده می شود





Powered by WebGozar